Najperspektivnija firma u BiH: Mesić pustio u rad novi pogon u Solani

Bez autora
Jun 29 2011

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravio je danas u jednoj od najuspješnijih i najperspektivnijih firmi u našoj zemlji, Solani Tuzla i pustio u rad novi pogon. Cilj posjete bio je i sagledavanje mogućnosti za unapređenje saradnje između ove kompanije čiji proizvodi odgovaraju evropskom standardu i firmi iz Republike Hrvatske. Tokom svjetske ekonomske krize zadržati oko 500 radnih mjesta, unapređivati proizvodnju i raditi na proširenju tržišta mogu samo najbolji, priča je tuzlanske Solane. Sve je u menadžmentu. Ako je menadžment dobro organiziran, ako je svjestan svojih kapaciteta i tržišta s druge strane, upjesi će biti pozitivni. Upravo se to dogodilo ovdje, jer proizvođača soli ima više, ima ih puno s raznim granulatima, ali Tuzla ima dobru poziciju u JI Evropi i šire i upravo je taj menadžment to shvatio i otišao je na širenje, traženje većeg tržišta i plasman na ta tržišta je bio zagarantiran.

Najperspektivnija firma u BiH: Mesić pustio u rad novi pogon u SolaniBivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravio je danas u jednoj od najuspješnijih i najperspektivnijih firmi u našoj zemlji, Solani Tuzla i pustio u rad novi pogon.

Cilj posjete bio je i sagledavanje mogućnosti za unapređenje saradnje između ove kompanije čiji proizvodi odgovaraju evropskom standardu i firmi iz Republike Hrvatske.

Tokom svjetske ekonomske krize zadržati oko 500 radnih mjesta, unapređivati proizvodnju i raditi na proširenju tržišta mogu samo najbolji, priča je tuzlanske Solane.

„Sve je u menadžmentu. Ako je menadžment dobro organiziran, ako je svjestan svojih kapaciteta i tržišta s druge strane, upjesi će biti pozitivni. Upravo se to dogodilo ovdje, jer proizvođača soli ima više, ima ih puno s raznim granulatima, ali Tuzla ima dobru poziciju u JI Evropi i šire i upravo je taj menadžment to shvatio i otišao je na širenje, traženje većeg tržišta i plasman na ta tržišta je bio zagarantiran“, rekao je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

"Ova investicija, vrijedna više od milion KM, omogućit će humanizaciju rada u Solani, omogućiti da rad bude socijaliziran, da radnicima olakša težak posao koji se tu obavlja, a istovremeno da povećava produktivnost proizvodnje i da što više tona soli izađe iz ove fabrike“, rekao je direktor Solane Tuzla Izudin Kapetanović.

Na sastanku delegacije Hrvatske i menadžmenta Solane potencirano je i pitanje ostvarivanja konkretnije saradnje Solane i hrvatskih firmi koje imaju potrebe za visokokvalitetnom i ekološki prihvatljivom soli, odnosno širokom paletom proizvoda tuzlanske Solane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik